Al Rosa que l’amor s’hi posa 2015

Al rosa que l’amor s’hi posa, és un vi escumós elaborat pel mètode ancestral. Es tracta d’un vi nascut de la inquietud de recuperar pels nostres vins una de les varietats mediterràneas per excel.lència, la monastrell, acompanyant-la de les varietats principals de la finca de Cal Batlle, Macabeu i XareAncesttral Rosatl.lo. Per nosaltres és molt especial, ja que recupera després de més de 50 anys l’elaboració de vins amb la monastrell. El perfil és que volem que sigui singular i distintiu dels nostres vins, joventut, fruita, facilitat,
divertiment i atractiu.

Es tracta d’un cupatge de 46% Xarel.lo, 46% macabeu, i un 8% de Monastrell, proc
edents els primers de les vinyes de la plana i de les tires del nan respectivament, plantades entre els anys 50 i 60, i el monastrell de la nostra vinya experimental de Can Baltà

Fitxa tècnica

Varietat: 46%% Xarel.lo procedent de la vinya de les tires del nan, 46% macabeu procedent de la vinya de la font i 8% monastrell, proecedent de la vinya de Can Baltà.

Producció de 1200 ampolles de 75cl.
Verema: Manual amb caixes de 12kgs

Elaboració: refredat del raïm durant 24 hores en càmera frigorífica. Premsat i pri
mer trasvals al cap de 24h per eliminar les mares més grosses. Inici de la fermentació en dipòsit Inox, i finalització de la fermentació i curta criança en ampolla de vidre.

Nota de tast

De color rosa intens amb tons violetes, brillant i atractiu, que recorda el suc de fruits vermells com les mores o els gerds.
En nas hi trobem moltes notes que recorden el most, i les fruites vermelles de mu
ntanya com les maduixetes silvestres i els gerds, en un equilibri de fruita i frescor.

En boca es presenta fresc i afruitat, amb un clar predomini de les notes de fruita vermella de muntanya, com els gerds, nabius i maduixetes de muntanya i de fruites de tardor com la magrana