Vinyes Singulars Xarel.lo 2014

El Vinyes Singulars Xarel.lo 2014,  és la culminació d’un procés molt llarg i continuat, que es va iniciar al SXV, moment en que tenim les primeres referències de que els nostres avantpassats es van començar a dedicar a la viticultura a la nostra finca de Cal Batlle del terme municipal de Pacs del Penedès, al llarg del qual haviem fet quasi de tot en el món del vi, excepte posar el resultat del treball de tot un any dins una ampolla per comercialitzar.
Es tracta d’un vi Xarel.lo 100%, elaborat amb el raïm procedent de la nostra vinya de nom La Masia, plantada l’any 1958 per la nostra família al terme municipal de Sant Cugat Sesgarrigues, un vi que pot agradar més o menys, això cadascú ja en farà la seva valoració, però del que si que podem dir que és el reflex del seu orígen, una vinya molt antiga, cultivada de manera ecològica, a la que hem volgut donar la oportunitat de demostrar tot el seu potencial i experiència. Una vinya condenada a ser arrencada en l’entorn actual del món del vi, marcat per la necessitat de produir quilos per ser rentable, però que nosaltres hem volgut agafar com a buc insignia del nostre nou projecte, un projecte que pretén poder salvaguardar aquest patrimoni en forma de vinyes que ens ha estat llegat i garantir el futur de la nostra història.

Fitxa tècnica
Varietat: 100% Xarel.lo, procedent de la vinya La Masia, ubicada al terme municipal de Sant Cugat Sesgarrigues, d’1 hectàrea de superfície, amb una producció pel 2014 de 3.000 kg hectàreas, i 1.830 ampolles
Verema: Manual amb caixes de 10 kgs
Elaboració: refredat del raïm durant 24 hores en càmera frigorífica, derrapat i maceració del raïm sencer durant 24 hores a baixa temperatura. Premsat i primer trasvals al cap de 24h per eliminar les mares més grosses. Criança sobre les seves pròpies lies amb batonatge 2 cops per setmana durant 4 mesos.

Embotellat: 16 de gener de 2015
Viticultura: Cal Batlle
Elaboració: Celler Mas Candí
Vinyes Singulars 2.0
http://www.vinyessingulars.com
facebook: VinyesSingulars
Twitter: VinyesSingulars
Flickr:www.flickr.com/photos/vinyessingulars

vinyes singulars Xarel.lo

0 Comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s