El Vesper de la Gloriosa 2013

Ancestral: que és molt antic, relatiu als avantpassats

A part d’aquestes definicions, l’adjectiu ancestral defineix defineix un tipus de vins escumosos naturals, caracteritzats per estar elaborats mitjançant una sola fermentació i directament en ampolla.

Per nosaltres, representa una de les maneres d’elaborar un vi amb el mínim intervencionisme, i una excel.lent oportunitat de reivindicar aquest mètode d’elaboració.

Un cop aclarit el que és un vi escumós elaborat pel mètode ancestral, entrarem al detall de les particularitats del nostre Vesper de la Gloriosa 2013

El Vesper de la Gloriosa, és un vi escumós natural, elaborat pel mètode ancestral amb llevats autòctons. Es tracta d’un vi elaborat mitjançant la cooperació del Celler Mas Candí i Vinyes Sivesper de la gloriosangulars, amb l’objectiu de crear un vi escumós que trenca els clichés actuals, i que no deixi indiferent al consumidor.

És un cupatge de Macabeu i Xarel.lo, procedent de les vinyes La Plana, i de les Tires del Nan, plantades a la dècada dels 50’s. Per poder mantenir al màxim la puresa del raïm, s’ha optat per una banda per l’elaboració mitjançant el mètode ancestral, la fermentació amb llevats autòtons procedents de la mateixa vinya, i la no addició de sulfurós en la seva elaboració.

Aquest escumós vol ser un reconeixment a la llarga història de la finca, i concretam
ent a l’època de la Guerra Civil, en que part d’ella va ser ocupada per un aeròdrom republicà, que juntament amb els altres aeròdroms del Penedès, conformaren el mencionat “Avispero de la Gloriosa”

 

Fitxa tècnica
Varietat: 50% Xarel.lo i 50% Macabeu, procedents de les vinyes de La Plana i Les Tires del Nan, ubicades al terme municipal de Pacs del Penedès.Producció de 1997 ampolles de 75cl.
Verema: Manual amb caixes de 12kgs
Elaboració: refredat del raïm durant 24 hores en càmera frigorífica. Premsat i primer trasvals al cap de 24h per eliminar les mares més grosses. Addició de peu de cuba amb llevats autòctons i fermentació i curta criança en ampolla.
No conté sulfurós afegit
Sucre residual procedent del most: 20 grs
Tiratge: 18 de setembre 2013
Viticultura: Cal Batlle
Elaboració: Celler Mas Candí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s